LÆSEFORENINGEN SØGER PRAKTIKANTER I AARHUS, ODENSE OG KØBENHAVN TIL AT SKABE UNGEDREVNE MILJØER OG SKØNLITTERÆR SAMFUNDSFORANDRING

Vil du være med til at søsætte et nyt, spændende projekt for at styrke unges samfundsdeltagelse og demokratiske engagement gennem fælleslæsning og selvorganiseret skønlitterær aktivisme på tværs af sociale lag, og kan du motivere, engagere og organisere unge - så er en praktikplads i Læseforeningen måske noget for dig?

OM OS

Læseforeningen er en civilsamfundsorganisation, der arbejder for at skabe øget trivsel, empowerment og mental sundhed med skønlitteraturen som virkemiddel. Vi uddanner frivillige læseguider og etablerer skønlitterære fællesskaber i hele landet for mennesker i alle aldre, livssituationer og på tværs af sociale lag. Netop nu har vi særligt fokus på at udvikle nye engagementsformer med fokus på unge og på at bruge skønlitteraturen som et aktivistisk virkemiddel i udviklingen af fremtidens samfund – som et svar på vilde problemer som mistrivsel, ensomhed og social- og økonomisk ulighed.

 

OM PROJEKTET

I efteråret skyder vi sammen med Tænketanken Fremtidens Biblioteker et treårigt projekt i gang, hvor vi med støtte fra Nordeafonden og i samarbejde med skønlitterære ungeaktivister, kommuner og civilsamfundsaktører vil skabe demokratilæseforløb i skoler og engagere unge som medskabere af skønlitterære, selvorganiserende ungemiljøer i en række byer i landet.

Derfor har vi brug for tre skarpe universitetspraktikanter i- og omkring Aarhus, København og Odense, der brænder for at skabe progressive fællesskaber, hvor unge skaber frirum for andre unge gennem møder på tværs af samfundet. Som praktikant får du ansvaret for at projektudvikle lokalt sammen med skønlitterære aktivister, ligesom du skal indgå i den samlede projektgruppe og bidrage til rekruttering, kommunikation og engagerende events på tværs af landet.

Du bliver du en del af en spændende arbejdsplads i konstant udvikling, får indblik i arbejdet med store samfundsdagsordner gennem skønlitteratur fra et civilsamfundsperspektiv og du får erfaring med projektledelse- og udvikling sammen med andre unge, programchef og medarbejdere. Læseforeningens sekretariat er fordelt over Aarhus, København og Odense, og du vil have din daglige gang på et af vores kontor. Derudover skal du forvente rejser på tværs af landet.

 

OM DIG

  •  Du skal være en god formidler – både visuelt, i skrift og tale

  • Du skal kunne lede og motivere unge – både unge i udsatte positioner og unge, der har overskud til at give videre

  • Du skal have overblik og kunne kommunikere med både frivillige, samarbejdspartnere og deltagere  

  • Du skal være imødekommende og sætte pris på at have kontakt til mange forskellige mennesker

  • Du skal være idérig og kreativ

  • Du skal kunne arbejde struktureret, selvstændigt og tage ansvar for lavpraktisk koordinering

  • Du skal kunne lide at samarbejde i teams og at være fleksibel i udførslen af dine arbejdsopgaver

 

ANSØGNING

Praktikstillingerne er på 30 timer ugentligt i forårssemestret 2023 med opstart 1. februar.

Vi forventer, at du har minimum 4 ugentlige arbejdsdage på kontoret i enten Aarhus, Svendborg eller København. Derudover indebærer projektet en masse aktiviteter rundt omkring i landet, så du skal være klar på at rejse en del rundt også.

Vi søger ikke en specifik profil, men ansøgninger indenfor samfunds-, kommunikation, kultur- og professionsområderne vil blive prioriteret. Det vigtigste er dog, at du brænder for at nå ud til og engagere unge. Vi lægger vægt på erfaring med projektledelse, frivilligorganisering, rekruttering og kommunikation. Vi opfordrer alle kvalificerede til at søge stillingen – uanset etnisk baggrund, køn, seksualitet, handicap og alder.

Ansøgninger modtages løbende. Motiveret ansøgning samt CV sendes Sigrid Storm. Spørgsmål til stillingen rettes til programchef Helene Forsberg.

Forrige
Forrige

VIL DU GØRE EN SKØNLITTERÆR FORSKEL OG LÆSE MED ÆLDRE OG YNGRE SENIORER PÅ PLEJEHJEM OG BIBLIOTEKER I KØBENHAVN?

Næste
Næste

NORDEA-FONDEN STØTTER PROJEKTET UNGE, DEMOKRATI OG SKØNLITTERATUR