Opråb! Læseforeningen søger unge skønlitterære aktivister i og omkring Kolding og Fredericia
SKØNLITTERÆRE AKTIVISTER er et gratis praksisorienteret udviklingsforløb for dig, der er mellem 18 - 35 år og ønsker at skabe et litterært miljø sammen med andre ligesindede i din by. Projektet er et samarbejde mellem Læseforeningen og Tænketanken Fremtidens biblioteker, og har til hensigt at styrke unges demokratiske stemme og skabe meningsfulde fællesskaber med udgangspunkt i litteraturen.
Læseforeningen står for forløbet og samarbejder med Det rullende trykkeri - KJ Printing, Poesiens bus og forskellige forfattere. Du bliver en del af et kreativt hold, der rejser på tværs af landet for at møde forfattere, andre skønlitterære aktivister, besøge kultursteder samt opbygge netværk og erfaring.
Gennem masterclasses og workshops får du erfaring med:
at facilitere læsefællesskaber
at udvikle din egen stemme gennem kreativ skrivning
at producere og udgive egne tekster
at idéudvikle, planlægge og afvikle litterære events
at arbejde med kommunikation og formidling
Udviklingsforløbet er bygget op af fem moduler, der ruster dig til at lave dit eget event på et af byens førende kultursteder. De fem moduler består af:
Metoden guidet fælleslæsning – sådan faciliterer du et læsefællesskab
Skriveworkshoppen ‘Poesi og spells’ ved forfatter Nanna Goul. Vi producerer og udgiver egne tekster i vores helt eget tidsskrift ‘Tankegræs’ i samarbejde med Det rullende trykkeri.
Ungedrevet kommunikation – sådan bruger du dig selv og dine egne platforme til at invitere endnu flere ind i det skønlitterære miljø
Aktivisme – konkrete værktøjer til aktivistisk arbejde med litteraturen
Idéudvikling, planlægning og afvikling af event
Praktisk information og ansøgning
De første kursusdage i forløbet er d. 10.-11. november i Kolding, hvor du sammen med de andre kommende skønlitterære aktivister vil blive ført gennem de første to moduler. De sidste tre moduler integreres i en online workshop for alle landets skønlitterære aktivister (dato kommer snarest). Der vil være fuld forplejning begge dage, og kommer du fra andre steder omkring Kolding eller Fredericia, dækker vi også dine transportudgifter.
Lyder det som noget for dig, så send din ansøgning til sigrid@laeseforeningen.dk. I din ansøgning skal du fortælle lidt om dig selv, og hvorfor du brænder for at skabe et skønlitterært miljø i din by. Du kan selv bestemme ansøgningens form – du kan skrive, lave en video, et digt, en sang – det er fuldstændig op til dig.
Deadline for ansøgning er d. 25. oktober og der er gruppesamtaler for deltagere den d. 26.+27. oktober. Der er plads til 9 deltagere.
Vi glæder os til at høre fra dig!