BLIV LÆSEGUIDE OG VÆR MED TIL AT SIKRE AT FLERE BØRN VOKSER OP MED LÆSNING SOM EN DEL AF DERES LIV

Læseforeningen søger nu for første gang læseguider, der i den frivillige indsats skal have fokus på læsning med familier, småbørn og deres forældre. I den forbindelse tilbydes en særligt tilrettelagt udgave af uddannelsen i guidet fælleslæsning.

Tilbuddet er led i projektet Læs Højt – Læs Sammen, hvis mål er at støtte sårbare forældre i Aarhus og Syddjurs Kommune i at etablere højtlæsning som praksis i egne hjem. Som en del af vores arbejde med at skabe stærke læsefællesskaber i dette projekt, kan du som læseguide være med til at gøre en stor forskel for de helt små.

Vi er i øjeblikket ved at starte læsegrupper op på forskellige institutioner, hvor man møder forældre i svære livssituationer, i udsatte boligområder og andre steder, hvor indsatsen kan gøre en forskel*. Det er grupper som disse, du som frivillig vil blive koblet på, og du skal være indstillet på både at møde voksne og børn i rollen som læseguide. Dertil er vi meget interesserede i frivillige, der har erfaring eller interesse i arbejdet med deltagere med dansk som andetsprog.

*Har du selv en god idé til et sted at oprette en gruppe, er vi meget åbne for forslag!

OM OS OG OM AT VÆRE LÆSEGUIDE

Læseforeningen er en civilsamfundsorganisation, der arbejder for at skabe øget trivsel, empowerment og mental sundhed ved at etablere skønlitterære fællesskaber for folk i alle aldre, livssituationer og på tværs af samfundslag. Vores læsegrupper faciliteres af frivillige læseguider uddannet i Læseforeningens metode guidet fælleslæsning – og det er her, vi mangler dig.

Som frivillig læseguide læser du en gang ugentligt i dagtimerne ca. 1,5 time for din særlige læsegruppe. Vi hjælper dig med at finde en læsegruppe, som i dette tilfælde kunne bestå af småbørnsforældre i et boligsocialt område, forældre der lider af forskellige psykiske sårbarheder, socialt udsatte forældre, etc.

Du kan læse alene eller dele læsegruppen med en anden læseguide. Vi forventer, at du efter at have fået uddannelsen kan forpligte dig som læseguide minimum 1 år. Læs mere om vores arbejde, læseguideuddannelse og metode.


VI TILBYDER

  • En 3-dages uddannelse i metoden guidet fælleslæsning + to ekstra moduler efter kurset, ét med fokus på børnelitteratur og ét med fokus på at læse med deltagere, hvis danske sprog er begrænset (hvilket kan være relevant i nogle af grupperne)

  • Et match med en læsegruppe, som du læser med en gang om ugen i dagtimerne

  • Et dynamisk frivilligmiljø og del af et frivilligprogram, der understøtter dig i din praksis

  • Adgang til vores litteraturforum – et online tekstarkiv for alle aktive frivillige i Læseforeningen


UDDANNELSE

Uddannelsen i metoden guidet fælleslæsning vil blive afholdt 29. - 31. oktober 2021, med ophold i naturskønne omgivelser på Fristedet Skæring (ved Aarhus). Kurset er bygget op om den klassiske model for uddannelsen men suppleret med spændende indslag knyttet dette projekts småbørnsfamilie-fokus. Der vil tilbydes to ekstra moduler efter uddannelsen, ét med fokus på børnelitteratur og ét med fokus på at læse med deltagere, hvis danske sprog er begrænset (hvilket kan være relevant i nogle af grupperne). Skriv til os hvis du har nogen spørgsmål!


OM DIG

  • Du er interesseret i litteratur og har lyst til at dele den med andre

  • Du har mod på at skabe læsefællesskaber for småbørnsforældre (hvilket kan betyde børn til tider vil optræde på sidelinjen) og skabe læselyst for store og små

  • Du er en dygtig facilitator, som møder alle i øjenhøjde og med respekt

  • Du er mødestabil og har mulighed for at læse fast én gang ugentligt i dagtimerne


ANSØGNING

Send en kort motiveret ansøgning til annaliv@laeseforeningen.dk, samtaler vil blive afholdt 11. oktober.

Vi glæder os til at høre fra jer!


Projektet Læs højt – Læs Sammen er støttet af:

 
Egm_fonden_logo_col_pos_CMYK_black kopi.png
 
Forrige
Forrige

INVITATION TIL KONFERENCE: SKØNLITTERÆR EMPOWERMENT OG SÅRBARE UNGELIV

Næste
Næste

FILOSOFISK FÆLLESLÆSNING ER TILBAGE