Læseforeningens sommerskole 2024: ’Forestillingskraft’ på Rødding Højskole

Læseforeningens sommerskole-team har knoklet og svedt for at lande de sidste praktiske og poetiske detaljer, derfor er vi glade for, at vi nu kan invitere til Læseforeningens sommerskole 2024 – og I kan roligt glæde jer!

Tilmelding og årets tema

Sommerskolen foregår i år d. 17 - 18 august 2024 på Rødding Højskole, Flors Alle 1, 6630 Rødding.

Sommerskolen er for alle Læseforeningens frivillige læseguider, og vi glæder os til at dele weekenden med jer, hvor vi naturligvis skal hylde det store stykke arbejde, som I laver uge efter uge, år efter år.

OBS! Som noget nyt i år åbner vi dørene op for de læseguider, der ikke er tilknyttet Læseforeningens frivilligprogram, men udøver deres læseguidepraksis som eksempelvis biblioteksansat ud fra et mangeårigt ønske om knytte og styrke vores netværk med de mange læseguider vi har uddannet gennem tiden.

Det kræver medlemskab at deltage i Læseforeningens sommerskole hvad enten du er frivillig eller ekstern.

Tilmeldingen til Sommerskolen åbner d. 15 juni  og skal ske til freja@laeseforeningen.dk. Det er først til mølle – så tøv ikke med at sende din tilmelding afsted!

I tilmeldingen skal du skrive:

·       Om du ønsker at komme med bus fra København/Aarhus eller Odense

·       Om du har allergier vi skal tage højde for – vi serverer vegetarmad begge dage

Temaet for årets sommerskole er Forestillingskraft. En kraft, som vi mener skal kæres om og plejes i særlig grad, i en tid, hvor krige og kriser står i kø, som kalder på nye virkeligheder. Samtidig er det også læseguidens superkraft, så derfor vil vi hylde og styrke forestillingskraften i denne augustweekend.

Vi løfter ikke sløret for det fulde program endnu, men vi lover, at det bliver ganske forrygende! Vi får besøg udefra af forfattere som Ingrid Nymo og Peter-Clement Woetmann, specialist i storytelling Kasper Sørensen fra BestTellers og fra den grønne ungdomsbevægelse kommer Jeppe Svan Sørensen. Det tegner altså allerede rigtig godt for, at vi i samarbejde med alle jer kan få en helt fantastisk weekend i fælleslæsningens og den skønlitterære aktivismes tegn.

Overnatning og transport

Vi skal som sagt være i Rødding Højskoles dejlige omgivelser. Her har vi sikret os sengepladser, så alle tilmeldte får eget værelse.

Læseforeningen har bestilt busser tur/retur til Rødding med afgang fra København og Aarhus. Københavnerbussen samler også op i Odense. Bussen fra København afgår kl 08.00 og fra Aarhus 09.30. Bussen er egenbetaling og koster 350 kr.

Forrige
Forrige

Online læsefællesskab for LGBT+ personer i samarbejde med LGBT+ Danmark

Næste
Næste

Tilst læser: Festival for litteratur og mangfoldighed, 19. juni 2024